Екологічність натяжних стель

Питання, яке цікавить багатьох наших клієнтів — це екологічність натяжних стель. Натяжні стелі все частіше використовуються для оформлення інтер’єрів. Однак багато людей, перш ніж встановити натяжну стелю, замислюються про безпеку її використання. У цій статті ми розглянемо питання безпеки натяжних стель.

Склад натяжної стелі

ПВХ — це синтетичний полімер полівінілхлорид, який дуже поширений у сучасному світі. Він використовується при виробництві одноразового посуду, контейнерів для їжі, кредитних карток, дитячих іграшок, а також предметів, які необхідні у всіх лікарнях — рукавичок, крапельниць і шприців. Весь оточуючий вас світ — це ПВХ!

У склад матеріалу входять хлор, толуол та фенол. Проте не хвилюйтеся, що вміст цих речовин у стелі нижче максимально допустимої норми. Крім того, вони не виділяються без особливої причини. Ці речовини активно виділяються лише при дуже високій температурі в приміщенні або при спалюванні. Тому натяжні стелі не рекомендується встановлювати в банях і саунах.

Запах

Справді існує думка, що натяжні стелі шкідливі для здоров’я, оскільки виділяють запах. Але насправді запах плівки можна відчути лише в перші декілька годин після монтажу, оскільки матеріал був нагрітий до високої температури. На наступний день після установки запаху в приміщенні вже не буде.

Экологичность натяжных потолков - запах

Скільки не нюхай, а запаху у хорошої натяжної стелі не відчуєш.

Також пам’ятайте, що будь-який новий виріб має свій власний запах, який ви відчуваєте, коли принесете його до квартири, а ви ж не нагріваєте цей предмет. Встановлене стельове покриття не має жодного запаху. Не вірите? Завітайте до нас в офіс на запахове тестування плівки ПВХ і чашечку кави 🙂

Пожежна безпека

Натяжні стелі з ПВХ-плівки не горять. Немає сенсу говорити про екологічність натяжних стель, якщо стеля підтримує горіння. Згідно з сертифікацією, їх відносять до плавких негорючих матеріалів. Хочемо зауважити, що все вищевказане стосується лише якісної ПВХ-плівки.

Компанія МАМІ може з упевненістю сказати, що використовує якісну ПВХ-плівку, яка є безпечним матеріалом за правильних умов експлуатації:

  • не виділяє токсичних речовин
  • не викликає алергії
  • на ній не з’являється грибок і пліснява

Завдяки всім цим властивостям натяжні стелі часто встановлюють у лікарнях, дитячих садках, санаторіях.

Нижче ви зможете переглянути сертифікати якості наших матеріалів. Вони підтверджують екологічність натяжних стель від нашої компанії.

Экологичность натяжных потолков - 2

Сертифікат на плівку ПВХ, Германія

Экологичность натяжных потолков - 3

Сертифікат на плівку ПВХ, Бельгія

Компанія МАМI рекомендує звернути увагу на такі моменти під час вибору компанії для встановлення натяжних стель:

  • надійність компанії (краще, щоб компанія встановлювала натяжні стелі понад 5 років у Вашому місті).
  • чи може компанія надати Вам сертифікати якості на матеріали, які вони використовують для монтажу натяжних стель.