Исторія виникнення натяжних стель

Історія виникнення натяжних стель дуже цікава. Здається, що встановлення натяжних стель — це сучасне рішення, яке почали використовувати для ремонту приміщень лише останні 20 років. Однак це зовсім не так. Натяжні стелі почали встановлювати ще в античні часи!

История появления натяжных потолков - 1Використання тканин на стелях в античні часи

У Давній Греції люди прикрашали стелі в своїх будинках тканинами, щоб приховати різні недоліки приміщення.

У Давньому Римі та Єгипті під стелею почали драпірувати шовкову тканину. Варто зазначити, що цю тканину вже тоді вибирали під колір стін у приміщенні. Але такий спосіб був непрактичним — тканина через деякий час втрачала свій колір, починала провисати та покриватись пилом і брудом. Часто доводилося замінювати стару тканину на нову, тому таке прикрашання стелі могли собі дозволити тільки знатні люди зі статком.

У Вірменії в XVII столітті люди також застосовували тканинні стелі, але використовували відмінну від зазначеної вище технологію. Тканину з бавовни пропитували у розчині з вапна або крейди, а потім натягували на каркас під стелею. Після висихання така тканина стискалася, натягувалася та отримувала рівну та гладку поверхню. Така стеля з часом починала облущуватись, оскільки крейда була не дуже надійним матеріалом. У наші часи подібна технологія до сих пір існує в Вірменії, але замість крейди зараз використовують водоемульсійну фарбу.

На Дальньому Сході мешканці також використовували тканинні стелі. В цих країнах люди створювали об’ємні фігури з тканини, драпіруючи їх на стелі.

У наші часи натяжні стелі отримали своє поширення в 60-х роках ХХ століття з моменту винаходу плівки ПВХ. Натяжні стелі сподобались жителям Франції, і вони відразу ж почали удосконалювати технології по виготовленню плівки. Саме тому натяжні стелі ще називають «французькими стелями». Однак, як Ви самі розумієте, така назва не пов’язана з країною виробництва на даний момент.

Історія появи натяжних стель — це історія життя. На сьогоднішній день натяжні стелі з ПВХ — практичні, довговічні, легкі в монтажі, не пропускають вологу, а також приховують недоліки Вашої основної стелі. Компанія «MAMI» пропонує великий вибір кольорової гами натяжних стель, які ідеально підійдуть для різних приміщень. Телефонуйте нам за номером (095) 055-12-75 та запрошуйте наших спеціалістів до Вас на замір. Вжу через 2-3 дні Ви будете радіти натяжним стелям в Вашій квартирі!